Ledarna

Karin ”Kashmi” Eklund

(Hiphop, Showdance och KDCYC 1 & 2)

_61a4526

Karin ”Kashmi” Eklund är en dansare, danslärare och koreograf från Åbo. Under åren har hon bland annat tränat i en stor dansstudio i Åbo som inte vill nämnas i detta forum, Lahjan Tytöt, Västra Nylands Folkhögskolas danslinje och i Pineapple Dance Studios och Studio 68 i London. Karin har även gått ”The Professional Dance Programme” i London var hon tränat för välkända koreografer och danslärare som bl.a. Dominic Lorenzo (UK), Christie Lee Manning (Can), Meghan Preston (UK) och Zoee Marsh (Aus).

Karin har främst tränat Hiphop och Showdans men även balett, nutidsdans, street och jazz. Efter många år av träning av olika stilar använder sig Karin av sin mångsidighet genom att blanda klassiska/tekniska stilar med känsla och rytm från hiphop-och commercial stilar.

Som lärare fokuserar Karin på att få eleverna att använda sin fulla kapacitet som dansare och på att uppträda. Danslektionerna med Karin är intensiva, roliga och svettiga.

Karin är grundaren av KDC Dance Company och KDC Dance Studio, men jobbar även som koreograf och freelancer och håller workshops både i Finland och utomlands. Karin arbetade under 2015-2016 även som koreograf för ungdomsshowen ”Show 8” i Pargas (januari, 2016) och ”Adiemus” med föreställningar på Åbo Svenska Teater (mars, 2016).

 

Julia Martin

(Dance Fitness)

_61a4392

Julia började sin danskarriär redan som 8-åring med balett på Turun Seudun Tanssioppilaitos. Före det har hon även hållit på med truppgymnastik. Som 13-åring började valdes Julia till ”erikoiskoulutus luokka” på Turun Seudun Tanssioppilaitos där hon tränade extra mycket balett, jazz och modern dans. Med Karin och KDC har Julia dansat hiphop och showdans i snart fem år, gått aktivt på fitness-timmar och deltagit i bland annat Adiemus på Åbo Svenska Teater (2016).

Julia har erfarenhet som dansledare redan från 17-års ålder då hon började hålla dansmix-lektioner på Turun naisvoimistelijat. Dessutom har hon hållit gammeldans i Katedralskolan i två år och vikarierat Karin på KDC och Arbis.

Som lärare är Julia utåtriktad, vänlig och noggrann.

 

Robin Edfelt
(Commercial Hiphop, 16+ svår nivå)

12821997_10208403941239139_1952154246_n

Robin började sin danskarriär som 8-åring och har tränat i flera dansskolor i Åbo. Robin har bland annat kommit till semifinal i Talent Suomi och tävlat framgångsrikt i finlandsmästerskapet i Street Dance. Som hiphop – lärare har Robin jobbat sedan 2008 och har sen dess skapat koreografier till bland annat Logomo och Åbo Stadsteaters scen. Hösten 2017 blir hans första på KDC, men Robin har koreograferat och arbetat tillsammans med Karin i många år

Robin är utråtriktad, energisk och humoristisk samt otroligt omtyckt som danslärare. Hans hiphop stil är mer ”commercial” och han fokuserar på att göra koreografier som berättar storyn med varierande teman.

 

Sarah Nedergård
(KDC Ensemble 1 & 2)

_61a4264

Sarah Nedergård har studerat musikal både i Sverige (Musikalakademin Umeå) och hemma i Finland (International Musical Theater Education) och arbetat som musikalartist på scener så som Norrlandsoperan, Åbo Svenska Teater och Tampereen Teatteri i roller som Sheila (Hair), Cosette (Les Miserables), Maria (Sound of Music) och kan nu ses i Piaf – Jag ångrar ingenting på Åbo Svenska Teater. Förutom att vara skådespelare och sångerska är Sarah även utbildad talterapeut.

Som lärare är Sarah pigg, lyhörd och noga. Hennes energi sprids vidare till deltagarna så att de alltid känner sig på bättre humör och piggare efter timmen än före.

 

Dora Lagerspetz & Ida Sinisalo 

(Huvudledare KDC Kids, KDC Mini & KDC Makro)

dora-och-ida-2017

Dora, Ida och Freja är tre spralliga, energiska och glada ledare som alla går i Katedralskolan i Åbo. De har alla dansat med Karin i nästan 6 år och varierat mellan stilarna hiphop och showdance.

Dora, Ida och Freja älskar alla att uppträda och att uttrycka känslor genom dansen. Energinivån är hög på lektionerna och alla barngrupper har alltid två ledare på plats för att se till att alla elever får uppmärksamhet så att timmarna blir roliga för alla. De strävar efter att hålla en positiv anda och god miljö på sina lektioner.

 

Felicia Nybergh-Torres

(Yoga)

_61a4320

Felicia är hemma från Helsingfors men har bott flera år i Spanien var hon gått sin Hatha Yoga lärarutbildning (Tao Center – Escuela de Yoga, Malaga, Spain). Hon har hållit yogalektioner för både barn och vuxna, främst i Spanien men även i Finland.

Trots att Felicia har en utbildning i Hatha Yoga som är grunden till nästan all yoga, så beskriver hon sin yogastil som Vinasya Flow där man fokuserar på att få en starkare och mer flexibel kropp genom rörelse och andning i ett dynamiskt flöde. Rörelserna avlöser varandra i ett passligt tempo så att kroppen blir ordentligt varm under lektionerna.

Som lärare är Felicia lugn, trevlig och efter hennes lektioner känner man sig full av ny energi men även avslappnad.

 

Ada Selänniemi

            (Pargas Dance 1 6-9-åringar och Pargas Dance 2 10-13-åringar)

Ada började redan som 5-åring dansa balett på en dansskola i Windhoek, Namibia. Efter det har hon tränat nutidsdans och jazz i flera år på Vaasan Tanssiopisto och sedan på Keravan Tanssiopisto. Senare blev det även hiphop och showdance på Taidetehtaan tanssikoulu i Borgå. På KDC började Ada i januari 2017 var hon dansar hiphop och showdance.

Enligt Ada är dansen en fantastisk motionsform där man hela tiden lär sig något nytt, utmanas och utvecklas, samtidigt som man har roligt.

Som ledare är Ada glad, energisk och konstruktiv och vill uppmuntra alla dansare att alltid försöka sitt bästa på lektionerna.

 

Viktor Karlsson

  (Hiphop 9-12-åringar)

Viktor har dansat i flera år både på Dunderdans och Musikinstitutets dansskola på Åland, och är en hejare på scennärvaro och kroppskontroll. Viktor tycker om danser som involverar starka och snabba rörelser och Michael Jackson är en stor inspirationskälla inom dansandet.

Dans för Viktor är att släppa alla tankar och stress från vardagen och slappna av samtidigt som man har kul.

Som ledare är Viktor utåtriktad, vänlig och glad.

 

Netta Kulmala

(Lyrical / Contemporary)

Netta Kulmala började dansa som 7-åring jazzdans och balett på Tanssikoulu Mona Koivunen. Efter det flyttade hon till en annan dansskola (som inte vill nämnas i detta forum) var hon började träna nutidsdans, showdance och hiphop. Hösten 2017 började Netta dansa hiphop och showdance på KDC och börjar nu våren 2018 att hålla nutidsdans/lyrical-lektioner på KDC.

Det som Netta älskar mest med dansen är att medan man dansar så glöms allt annat bort och man kan bara fokusera på själva dansandet (bästa terapin).

Netta har tidigare jobbat som danslärare i andra skolor och som lärare försöker hon vara uppmuntrande och inspirerande. Hon uppskattar att dansarna lever sig in i dansen och ger sitt allt.